Πρόεδρος

Κυροδήμος Ευθύμιος
Ωτορινολαρυγγολόγος, Επίκουρος Καθηγητής ΕΚΠΑ

Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1995 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ειδικότητα στην Ωτορινολαρυγγολογία το 2005. Έλαβε την διδακτορική του διατριβή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2009.

Έχει μετεκπαιδευθεί στην Ωτορινολαρυγγολογία – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου από το Virginia Commonwealth University Medical Center, USA (Clinical and Research fellowship) για δύο έτη (2005 – 2006) και

Στην Ογκολογία – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Μπράιτον και Σάσεξ, Ηνωμένου Βασίλειου (Fellowship in Head and Neck Surgery, Brighton and Sussex University Hospitals, UK για δυο έτη (2011-2012) καθώς και

Μετεκπαίδευση στην Ογκολογία – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου  “Global Online Fellowship in Head and Neck Surgery and Oncology” (2015 –2017). Μετεκπαίδευση υπό την αιγίδα του International Federation of Head and Neck Oncologic Societies και του Memorial Sloan Kettering Cancer Center, USA.

Επίσης κλινική εκπαίδευση στην Ογκολογία – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου και την Ρομποτική Χειρουργική στο Amsterdam University Medical Centers – location Vrije University Medical Center, Department of Otolaryngology – Head and Neck Surgery.

Έχει εργαστεί ως Επικουρικός Επιμελητής ΩΡΛ για 2 χρόνια στο ¨Θεαγένειο¨ Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και επίσης 2 χρόνια ως Επικουρικός Επιμελητής ΩΡΛ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών (Εθνικό Σύστημα Υγείας) καθώς και 3 χρόνια ως Επιμελητής ΩΡΛ στον Ιδιωτικό Τομέα (Θεραπευτήριο Metropolitan – Αθήνα).

Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το 2014.

Έχει συγγράψει 52 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 14 κεφάλαια σε εθνικά εγχειρίδια και βιβλία και έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια με περισσότερες από 120 παρουσιάσεις /διαλέξεις.

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι κυρίως η Ογκολογία – Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου.

Αντιπρόεδρος

Χρυσοβέργης Άρης
Ωτορινολαρυγγολόγος, Επιμελητής Α΄ Ε.Σ.Υ

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Φιλιππούπολης, Βουλγαρίας το 1996 αναγνώρισε τον τίτλο σπουδών το 1997 από το ΔΟΑΤΑΠ. Το 2006 ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία. Το 2010 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του διατριβή στην μελέτη των νεοπλασμάτων του λάρυγγος, και είναι φοιτητής στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Μονάδων υγείας στο ΕΑΠ. Από το 2006 έως σήμερα υπηρετεί ως επιμελητής στην Α’  ΠανεπιστημιακήΩτορινολαρυγγολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στην Αθήνα.

Έχει μετάσχει στην συγγραφή 15 εργασιών,δημοσιευμένων σε peer-reviewed ιατρικά περιοδικά, με 75 αναφορές , συνολικό συντελεστή απήχησης 17.03 και h-index 5. Έχει επίσης, μετάσχει στην συγγραφή 6 κεφαλαίων σε ελληνικά  ιατρικά βιβλία, 14 εργασιών σε peer-reviewed ελληνικά περιοδικά καθώς και σε σημαντικό αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και την παρουσίαση περισσότερων από  50 εργασιών.

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ρινολογία και τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου.

Γεν. Γραμματέας

Παπαχαραλάμπους Γεώργιος
Ωτορινολαρυγγολόγος

Κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία και αποφοίτησε το 1997 με βαθμό «Λίαν Καλώς«. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Ιούλιο του 2008.

Εργάστηκε ως επιμελητής ΩΡΛ στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και στην ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» από το 2008 έως και το 2015. Από το 2015 υπηρετεί ως επιμελητής Α΄ στην ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ».

Έχει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον στα αντικείμενα της Νευρο-ωτολογίας και της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός & Παραρρινίων, στα οποία έχει μετεκπαιδευτεί σε ειδικά κέντρα της Μ. Βρετανίας (London, Cambridge, Southampton, Glasgow, Dundee). Παρουσιάζει  σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο με  δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Ιατρικά Περιοδικά.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου Αθηνών από το 2013.

Από τον Νοέμβριο του 2013, κατόπιν επιτυχών γραπτών και προφορικών εξετάσεων, κατέχει τον τίτλο του Fellow of the European Board of Otorhinolaryngology Head & Neck Surgery (FEB ORL-HNS).

Είναι, επίσης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Εξειδίκευσης (Master of Science) στην Ακοολογία και Νευροωτολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιανουάριος 2020).

Είναι μέλος της Συντακτικής ομάδας του περιοδικού Hellenic Otolaryngology Head & Neck Surgery και αξιολογητής εργασιών (reviewer) 5 Διεθνών Ιατρικών Περιοδικών.

Ταμίας

Παπουλιάκος Σωτήρης
Ωτορινολαρυγγολόγος, Επιμελητής Β’ ΕΣΥ

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής  (“λίαν καλώς”, 1996) στο οποίο εισήχθη κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων το 1990.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ.Γεννηματάς” το 2007. Από τότε εργάσθηκε ως Επιμελητής της ΩΡΛ Κλινικής της Μαιευτικής & Χειρουργικής Κλινικής «ΜΗΤΕΡΑ», Υπεύθυνος του Ρινοχειρουργικού τμήματος. Από το 2012 υπηρετεί ως Επιμελητής στην ΩΡΛ κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 11 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, είναι αξιολογητής (reviewer) 2 διεθνών επιστημονικών περιοδικών,  ενώ τα κλινικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Ογκολογία της Κεφαλής και του Τραχήλου, την Ρινολογία και την Νευροωτολογία

Μέλη

Βλάχου Σταματίνα
Ωτορινολαρυγγολόγος

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1991). Ειδικεύθηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στα Νοσοκομεία Παίδων «Π&Α Κυριακού» και στο «Κοργιαλένειο -Μπενάκειο» Νοσοκομείο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας το 2000. Εργάσθηκε ως Ελεύθερος επαγγελματίας έως το 2003. Έκτοτε εργάζεται  στην ΩΡΛ Κλινική του Νοσοκομείου Ε.Ε.Σ., αρχικά ως επιμελήτρια και πλέον με τον βαθμό της Διευθύντριας. Είναι διδάκτορας του Παν. Αθηνών (1998). Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και εκπαιδευτικά courses στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα οποία συμμετείχε είτε με ελεύθερες ανακοινώσεις (άνω των 160), είτε ως εισηγήτρια (35). Έχει 16 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά και 14  σε ελληνικά. Δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της χειρουργικής της ειδικότητας, με ειδικά ενδιαφέροντα την χειρουργική ογκολογία κεφαλής και τραχήλου, την ενδοσκοπική ρινοχειρουργική και την ωτοχειρουργική.

Παπασπύρου Κωνσταντίνος
Ωτορινολαρυγγολόγος

Κατόπιν Πανελληνίων Εξετάσεων εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία και αποφοίτησε το 2004 με βαθμό «Λίαν Καλώς». Έλαβε ολόκληρη την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας, την οποία ολοκλήρωσε το 2011, στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική Mainz Γερμανίας. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Mainz Γερμανίας από το 2009. Εργάστηκε ως Επιμελητής ΩΡΛ (Facharzt) στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική Mainz Γερμανίας από τον 05/2011 έως και τον 07/2012. Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και είναι Συνεργάτης Θεράπων Ιατρός στις Κλινικές «Υγεία» και «Μητέρα». Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός & Παραρρινίων, στην οποία έχει μετεκπαιδευτεί σε ειδικά κέντρα της Γερμανίας (Mainz, Marburg), τη Μικροχειρουργική Λάρυγγος με CO2 Laser και τη Νευροωτολογία. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 15 δημοσιεύσεων (στις 8 εκ των οποίων ως πρώτος συγγραφέας) σε Διεθνή peer-reviewed Ιατρικά Περιοδικά (με 386 αναφορές) και επίσης έχει μία δημοσίευση σε αναγνωρισμένο Ελληνικό Ιατρικό Περιοδικό. Έχει πολλές εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε Ελληνικά (12) και Διεθνή (18) Συνέδρια. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα Διεθνή και Ελληνικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια (Courses-Workshops με Hands on Experience) σε πολλά εκ των αντικειμένων της Ωτορινολαρυγγολογίας καθώς και πολλά Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια. Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Ιατρικών Εταιρειών. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου Αθηνών από το 2017. Είναι αξιολογητής εργασιών (reviewer) 8 Διεθνών Ιατρικών Περιοδικών.

Δελίδης ΑλέξανδροςΕπίκουρος Καθηγητής ΩΡΛ ΕΚΠΑ